UncategorizedHvordan øke masker

Hvordan øke masker

I denne DROPS video viser vi hvordan man kan gjøre en usynlig måte å øke maske på. Instruksjonsvideo fra Sandnes Garn som lærer deg å øke antall masker. Slik kan du øke masker midt under et erme – Duration: 8:11.

Denne videoen viser hvordan du helt enkelt kan øke masker midt under et erme på et strikketøy. Når du vil forme et strikket plagg ved å gjøre det større legger du til masker – altså øker masker.

Oppskriften sier at første og siste maske på omgangen er midtmasker , og at det skal økes ved siden av disse. Hvilken vei du plukker den opp fra, og hvordan du strikker den . Her har jeg økt to masker , en på hver side av den petrolfargede midtmaska under på armen. Jeg peker mot den økte maska som heller mot høyre. Illustrasjon av hvordan den økingen som lener mot høyre lages. Her peker jeg på den økte.

En øketeknikk som brukes for å lage en symmetrisk øking.

Plukk opp tråden mellom masker ved å føre pinnen inn forfra og vri den til høyre slik at det blir en løkke. Sett denne løkka på venstre pinne og strikk den som om den var en maske i den teknikken du strikker i (rett eller vrang). Det finnes jo forskjellige måter å gjøre det på, blandt annet å plukke opp tråden mellom to masker for å strikke inn den.

Jeg synes det blir et hull der jeg gjør det, er det bedre måter å ordne det på? Tilslutt, hvordan legger dere til masker når de skal være i begynelsen eller enden av strikketøyet? Hvordan øke og felle midt i arbeidet. Det skal økes masker hver 4. Er du nybegynner og ønsker å bli mester i strikking? For å lykkes med det, trenger du å lære grunnleggende teknikker først.

Med denne videoen begynner Sandnes Garn en serie av introduksjonsvideoen om de grunnleggende teknikkene du bør lære deg. Det er mange måter å øke antall av masker. Slik legger du opp nye masker midt i strikketøyet.

Når jeg skal øke , men vil unngå at de “strammer”, øker jeg ved å lage vridde løkker med garnet jeg strikker med. Jeg bruker det for eksempel når jeg, som vist på bildet, skal ta ut på hver runde. Vridd løkke (1) Lag en løkke på tråden.

Her er to vanlige måter å øke masker i kanten av et arbeid. Slik strikker du vridde rette masker. Vridde rette masker strikkes nesten på samme måte som vanlige rette masker. Strikker frem og tilbake, så det betyr at jeg skal øke i starten begge veier en gang, og så strikke uten øking? Da lurer jeg på: 1) Skal det være merker?

Altså, et rundt første og et rundt siste? Sånn som jeg ser det så er min siste maske ikke min første maske. Jeg stikker rundt på strømpepinne). Bare vrangborden er på cm.

Kan vel ikke drive på øke mens man strikker mønster for da vil jo mønsteret bli helt feil? Noen som kan forklare hvordan jeg skal kunne øke fra . Legg garnet to ganger rundt to fingre. Trekk opp med strikkepinnen en løkke av garnet rundt fingrene.

Trekk i begge garnender slik at løkken strammes. Før vi begynner å strikke, må vi legge opp det antall masker vi trenger.

Categories: Uncategorized