UncategorizedGjuta i betong med handduk

Gjuta i betong med handduk

En sunkig gammal handduk , kan den användas till något? Ja, om du kan få tag på en slatt betong kan du till exempel göra en vacker och originell blomkruka. Spännande värre när jag vände rätt krukorna i betong , de är gjorda av en handduk som är blött i betong.

Man tror nästan att de skall gå sönder, men de håller faktiskt. Jag lät den lilla plastkrukan sitta kvar, lättare att plantera då.

Såhär gör du för att göra en handdukskruka i betong ! Man doppar handduken i betong och själva handduken kommer då att stelna i den form du hänger den i och. De senaste dagarna har det varit riktigt kanonväder på många håll och nu känns det verkligen som att våren är på god väg. Att plantera och sköta om blommor och växter är nämligen en hobby jag bara älskar. Söndagen den november är det dags att fira alla pappor på fars dag. Vad passar väl bättre än att ge.

Vi brukar mest gjuta på sommaren eftersom att vi föredrar att hålla till utomhus. På vintern måste man däremot vara inomhus om man vill fortsätta hela året.

Nu har mina krukor blivit färdiga som jag har gjutit i betong med hjälp av en handduk. Nu måste jag bara gjuta en egen till mitt paradisträd. Jag tänker att en spetsduk i tunnare tyg inte får med sig lika mycket betong efter doppning?

Bildtext Mosaikbitar av porslin gör sig fint mot rå betong. Leta udda och kantstött porslin på loppis och slå sönder det invirat i en tidning eller handduk. Barnen kan göra sina egna krukor och dekorera med mosaik.

Nu är egentligen bästa säsongen att börja med att gjuta i betong och det finns hur många idéer som helst som man kan göra. Så här kommer en bildregn med fina projekt till trädgården, vissa tar längre tid än andra. Men jag vet att ni kommer bli förvånade över hur roligt det är när ni väl sätter igång.

Alltså, det här med betong. Det här var första gången jag gjöt handdukar. Den här blev lite för blöt dvs. Jag har sett flera som har gjort fina krukor av dukar och handdukar och nu ville även jag pröva den har tekniken. De ville inte riktigt suga åt sig av geggan, trots att jag hade gjort . När du ätit upp chipsen eller nötterna på fredagskvällen – kasta inte påsen!

Du kan nämligen göra en oväntat fin vas av betong.

Köp en säck betong och börja gjuta , det är roligt, vi lovar. Sommar och semestertider är lika med betongsäsong! För betong blandas helst utomhus, och med fördel på en plats där det inte gör så mycket om det blir lite spill och smuts.

De flesta former går att använda till betonggjutning – gamla sockerkaksformar, fat och plastkrukor. Vet du inte vad du ska sätta alla dina uteblommor? Varför inte göra en kruka av betong och säckväv, läs exakt hur du ska göra och köp allt du behöver av oss i vår e-handel. Ernst inspirerades av snickarnas golvläggning och fick en idé om en ny typ av vas. Just nu håller jag på att gjuta en massa.

Betong för hela slanten. Jag har köpt på mig lite nya formar som jag idag hällt betong i så de kan jag inte visa, men de kommer, jag lovar! Så häftiga Du är ju hur proffsig som helst. För fyra år sedan testade Mikaela Puranen att gjuta i betong för första gången.

Den fantastiska vasen gjorde Mikaela genom att doppa en blöt handduk i betong tills den var helt täckt, och sedan hänga den över något så att den fick den rätta, vasliknande formen. Till alla som inte har tillgång till en lokal att gjuta i, får samla på er formar över vintern och prova i vår! Det är världens roligaste och tyngsta hobby!

Passar så bra på landet och för tillfället får den agera pedistal till min handdukskruka jag gjort i betong.

Categories: Uncategorized