UncategorizedGjuta betong på duk

Gjuta betong på duk

Eftersom att det tar ett tag att hitta rätt konsistens så är det lätt hänt att man får lite för mycket betong och att det blir över från det man tänkte gjuta. Det finaste med gjutning är att det bara är fantasin som sätter gränser för vad man kan gjuta. Virkad duk doppad i betong blir en kruka.

I vanliga fall brukar jag oftast ha en form som jag fyller med betong , och ska gjuta fast något i det så trycker jag ner föremålet och låter det sitta där medan. Den här betongkrukan är gjord på precis samma vis som de här gjorda av spetsdukar, fast den är gjord av en gammal handduk istället för en duk.

Kombokrämen mot torr hud för dig OCH ditt barn! Inred med vårens hetaste trender för sovrum och vardagsrum. NUVARANDE sätt att ha kul med betong ! Har fått för mig att jag ska lägga en duk på singlet i botten innan. Gjuta platta: Duk över isoleringen?

Oisolerad platta – fiberduk? Bufret Lignende Oversett denne siden 29.

Här samlar jag alla mina gjutningsprojekt i både betong och gips. Dessa blir tillsammans en gjutform till när jag ska gjuta dekorationsplattor till trädgården. Såhär blev betongplattan när jag gjöt i bakformen som jag innan lagt en virkad duk i botten på.

Här lär dig hur du kan gjuta mindre arbeten i betong. Gör mönster i botten med hjälp av en virkad duk. Det viktigaste är att hitta två formar att gjuta i. Leta i förråden efter gamla plastskålar eller hinkar.

Plast är ett bra material för det har en glatt yta och släpper lätt ifrån sig betongen. Kraftig papp, trä och metall fungerar också. Tänk på att plastskålarna kan bli . När ett lager betong är smetad på duken lägger jag i hönsnät och en armeringsstång för att sedan täcka allt med mer betong. Nu är det dags att börja fixa fint i trädgården. Betong är ett slitstarkt material som du enkelt kan gjuta själv.

Snygga krukor, fågelbad och ljusstakar gör uteplatsen extra fin. Jag köpte ett gäng nysilvertallrikar på loppis som är helt perfekta att gjuta nya betong fat på.

Man gjuter på fatet upp och nervänt,. På det ena fatet la jag en spetsduk innan jag la på betongen , här kan man också lägga ett vackert blad som ger ett fint avtryck. Jag kommer att använda mina nya fat som . Jag grundade med grov betong efter att ha modellerat formen i sand.

Därefter placerade jag ut stenar i lite olika . Att gjuta en bordsskiva kräver lite förberedelse. Vi snickrade en form av reglar och la en kvartsstav runtom i botten för att få den vackra fasade kanten. Glöm inte att armera såhär stora saker med någon form av nät för bästa hållbarhet.

Min favorit är det här fågelbadet med mönster av en virkad duk. Har fått en del frågor hur jag gör när jag gjuter fat med mönster av virkade dukar. Bland annat har jag testat att gjuta direkt på duk som penslats med olja.

När betongen sedan stelnat drar man av duken. Jag har provat lite olika sätt. Hinner man gjuta om man ska smeta på med sån trögflytande betong ? Vi vill ju inte gjuta in spänningar.

Frågan är ju fortfarande om vilket som är mest ekonomiskt, att gjuta eller att lägga duk. Med tanke på att jag postat väldigt sporadiskt under sommaren finns det mycket bilder att visa och mycket att skriva om också. Det här är ett betongprojekt som jag varit sugen på länge och som jag är väldigt väldigt nöjd med. Spännande värre när jag vände rätt krukorna i betong , de är gjorda av en handduk som är blött i betong. Man tror nästan att de skall gå sönder, men de håller faktiskt.

Jag lät den lilla plastkrukan sitta kvar, lättare att plantera då. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Fick en helt galen ide häromdagen. IKEA som inte användes av någon.

Tog en balja som jag brukar gjuta fågelbad i, lade en spetsduk i botten. Vände upp och ned på en av pallarna i betongsmeten ! Resultatet blev ett bord med ett fint mönster, som inte blåser omkull i första .

Categories: Uncategorized