UncategorizedBeskjære ungt epletre

Beskjære ungt epletre

Når du har et ungt epletre , og du skal begynne å tenke på å forme det ved beskjæring er grunnregelen å klippe og forme treet slik at kronen blir luftig og vid i fremtiden. Siden det er et ungt tre skal du tenke at du lar grenene vokse ut der du . Treet vil få et lengre og bedre liv. Frukttrær gir mer frukt med bedre kvalitet.

Det forenkler plenklippen. Beskjæring av epletre i Skien. Vidkronet: Er det vi tenker på som et ”typisk” epletre , med én . Jeg er helt ny her på hagepraten, og dette er mitt aller første innlegg!

Jeg er ei jente på (nybakt mamma, hjemme i permisjon) med en passelig stor hage som jeg sakte, men sikkert, opparbeider meg kunnskap om. Jeg lurer nå på hvordan jeg . Hvor får jeg tak i epletre som er. Vintebeskjæring og JAS- beskjæring har ulik effekt på trærne. Et luftig tre vil være mer motstandsdyktig mot sykdom og råte og mindre utsatt for snøbrekk . Vinterbeskjæring bidrar i første rekke til å bygge opp nye greiner og er viktigst i de første tre årene, mens treet betraktes som ungt. Epletrær er som folk flest.

Se hvordan du beskjærer og hvilke kvister du skal ta. Er du blant dem som lurer på når og hvordan epletrærne skal beskjæres ? Eplebonde Hans Olav Bjerketvedt viser hvordan det kan gjøres. I dag presenterer vi del av videoserien som viser hva som skjer med trærne i juli måne og hvordan du skal unngå at greinen knekker. Klikk på hovedbildet for å se . Jeg kjøpte i fjor et epletre med tre sorter på (Aroma, Summerred og Lobo).

En ting jeg har forstått er at hvis man ikke beskjærer får man et tre som bærer frukt annethvert år, og det er jo litt trist. Du har jo et ungt tre, så jeg ville bare justert det litt. Eg ville ikkje ha beskjært epletra no etter sevjen har stege.

Om ein tynnar kjem og litt an på sort og kor ungt treet er. Eg tynnar når epla har . På våren før løvsprett er det tid for å beskjære frukttrær, bærbusker, roser og en del busker og trær. I vår hage her på Høyenhall i Oslo har vi mest stauder, . De vanligste frukttrærne i hagen er epler og plommer. Moreller og pærer er og litt brukt.

Men ikke alle trær behøver å beskjæres. For eksempel klarer en voksen bjørk seg stort sett selv. Store snitt i voksne trær fører lett til råte. Bjørk får en fin form uansett. Bærbuskene klarer også seg selv mye av tiden.

Så har du ikke gjordt det til nå, så vet du hva du har å gjøre. Eple og pære trær kan også beskjæres fra februar og utover. De brenner lettere, avgir mindre røyk og går bedre gjennom løvkvernen når de er tørre.

Tror du det er verdt å gå løs på en storjobb med å beskjære det kraftig, eller er det for gammelt? Hadde jeg vært deg, ville jeg kjøpt meg et pent, ungt epletre til et par-tre hundre kroner og siden podet på greiner fra det gamle epletreet ditt. Podeteknikker kan du lese om i Late . I denne artikkelen vil vi beskrive hvordan du skal trimme et ungt og gammelt eple i vår og høst.

Hvis epletre har en høyde på for eksempel meter, og slå den inn i en tre meter treet kan ikke være mindre enn syv år. Jeg har gått til innkjøp av noen epletær og skal nå trene dem til ett gjerde mot naboen. Gjerdet skal skjerme litt.

Kanskje luner den også av kjøkkenhagen litt. Den blir stående langs kanten av kjøkkenhagen. Jeg håper ikke det blir for gode forhold for dem der. Jeg gjødsler ganske hardt på våren.

Categories: Uncategorized